facebook

Svenskproducerat Hundfoder

Att köpa Svensk och närproducerat hundfoder har flera fördelar. Producenterna som står bakom det svenskproducerade hundfodret arbetar väldigt hårt med att försöka pressa ner priserna och kontinuerligt förbättra kvalitén på de råvaror som används i tillverkningen. Många av de större Svenska märkena idag ställer också väldigt höga krav på de råvaror de köper in. Ett sådant krav kan till exempel vara att råvarorna ska vara ekologiskt odlade eller odlade med miljön i åtanke. Självklart så innebär ju detta att den mat din hund får också kommer att kunna hålla en mycket högre kvalitén om råvarorna är noggrant utvalda. Resultatet blir ett gott och näringsrikt foder som inte kräver transporter över hela världen för att kunna tillverkas och säljas. Många märken har också infört en så kallad smakgaranti vilket innebär att om din hund nu inte skulle gilla den nyinköpta maten så får du pengarna tillbaka.

Bozita Robur

Bozita Robur är en av de största Svenska foderproducenterna idag. Allt foder som Bozita tillverkar består endast av råvaror av absolut högsta kvalitet. De är också väldigt noggranna med att kontrollera så att de högkvalitativa råvarorna dessutom smakar tillfredsställande så att din hund verkligen kommer att gilla sitt foder. Den största delen av Bozitas hundfoder innehåller en mycket hög andel färskt svenskt kött som ger en god smak och en bättre smältbarhet. De har också valt att använda både ris och majs istället för vete eftersom att en helt glutenfri hundmat med ett högt fiberinnehåll främjar en god tarmfunktion. I alla foderprodukter som är tillverkade av Bozita är dessutom kraftigt berikade med selen, vitamin c och e för att kunna ge ett fullgott antioxidantskydd. Till sist har de också tillsatt en patenterad sammansättning som kallas för MacroGard som främjar immunförsvaret, samt SPC som är ett specialbehandlat spannmål som hjälper magen att hålla sig i form samtidigt som det ökar prestationsförmågan

Carrier

En annan mycket stor producent av hundfoder är Svenska Hundfoder AB med sitt märke Carrier. Företaget är helt familjeägt och ligger precis söder om Skövde i Västergötland och har producerat högkvalitativt hundfoder sedan 1982. Med mer än 30 års erfarenhet och en ständig utveckling vad gäller både miljö och deras produkter så är de faktiskt Sveriges näst största tillverkare av både hund- och kattfoder. Under själva Carrier märket så finns det flera olika sorters foder som heter Original, Regular, Super Premium, Lamm & Ris, Kyckling & ris, Junior samt Senior. Skillnaden mellan dessa är så klart smaken eftersom att de alla innehåller lite olika sorters kött som till exempel nöt, kyckling och lamm. Den största skillnaden mellan dessa är dock själva fördelningen på näringen i maten. Eftersom att unga hundar har ett mycket större behov av protein än vad äldre hundar har så har junior maten 25% protein, original och regular som innehåller 20 respektive 26% protein. Vad gäller deras light/senior version som är riktad till äldre, överviktiga och kastrerade hundar så har de istället endast 19% protein för att vara lite mer skonsam mot mage och matsmältningen.

Magnussons Petfood

Magnussons Petfood är ännu en mycket stor och populär tillverkare av hundfoder som endast använder sig av Svenska råvaror. Företaget är dessutom helt ensamma på marknaden med att endast använda sig av kravmärkta råvaror vilket i sin tur också innebär att hundfodret är kravmärkt. Någonting annat som också är lite speciellt med just Magnussons hundmat är att allt deras foder bakas i ugn. Själva bakningen är en väldigt långsam och mild process för att kunna bevara så mycket som möjligt av den ursprungliga näringen i råvarorna. Även Magnussons hundfoder finns i flera olika varianter så som Adult, Light, Work, Junior samt Original.