hundblogg
facebook
En blogg om hundliv.
Instagram
Senaste

Snö <3

hund i soffa Vi älskar snö. Jag är väl den som älskar snö mest men Benji kommer inte långt efter. Jag har alltid älskat snö och det har liksom inte vuxit bort, som barn är väl det i sin ordning men snökärleken är kanske lite svårare att förklara när man snart fyller 40. (40 är för övrigt, tydligen, det nya 20. Enligt säkra källor. Från säkra test på Facebook, har jag också fått reda på att jag är ca 14 år. Jojo.)
Det blir så vitt och ljust, ”rent” och fint, och hela världen blir liksom lite ljudisolerad. Eller snarare ljuddämpad. Absolut underbart. :D

Jag blir uppspelt som ett litet barn när jag tittar ut genom fönstret och ser att det snöar, och planerar genast mysiga aktiviteter i snön. Jag tror/hoppas alltid att det ska komma minst en halvmeter och bli lite av ett snökaos à la 1995 när jag åkte svart sopsäck nerför sälsdammsbacken i Slottsskogen (och fick uppskjuten fysiktenta – ååh najj.) och folk åkte längdskidor på Avenyn och alla var så glada och hälsade på varandra på gatan. Ljuvligt.
Förklarligt nog då, så blir jag som allra gladast när det är så mycket snö och så kallt att jag får pölsa ut i thermobyxor och allt man kan tänka sig, så det nästan är svårt att röra sig.
En annan härlig snöupplevelse var när jag var medryttare på en islandshäst och vi hade en helt fantastisk vinter. Det var mängder av fluffig snö, smällkallt, vindstilla och som pricken över i ett strålande solsken. För att sno lite värme av hästen red jag barbacka (jag är ett stort fan av sätesvärme) och jag är rätt säker på att jag satt och log hela ridturen. Vi träffade en annan ryttare på vägen som även hon var lika glad och vi tittade på varandra och sa samstämmigt att det var aaalldeles underbart.
När det snöade för ett par helger sedan ringde min mamma tidig förmiddag och undrade om jag var ute och lekte i snön. ”Man vet ju aldrig med dig.” Haha. Det här med snökärlek är inte helt lätt i en stad som Göteborg. Regnigaste staden i landet, absolutely fabulous, eller inte. Jedrar, vad det blåser också. Kommer det någon snö överhuvudtaget och som lägger sig, vet man att den högst troligast försvinner inom kort och man gör bäst i att ta sig ut för att njuta illa kvickt. Sagt och gjort, det gjorde vi den helgen och fick också en samling fina kort på Benji. Ny kamera och en hund som sällan är stilla gör det lite klurigt men det tar sig och det gick ganska bra. :)

nyfiken hund

nyfiken hund

nyfiken hund

Benji ja. Han har väl behövt att övertalas lite om snöns storhet. Han är mest en sommarhund så det har varit lite gnäll om att det är kallt och han har fått hemsk paw freeze. Faktiskt halva anledningen till att jag köpte skor till honom (andra halvan för att ha när vi cyklar långt för att inte slita på trampdynorna). Denna vinter har vi inte haft en enda paw freeze-incident hittills (inte så mycket slush puppy-snö, den är värst) och han är jätteglad över snön, vill bara springa runt som en tok. Snön är finfin att sniffa på och för en hund som använder sina ögon mycket så avslöjar den gula färgen extra intressanta ställen att sniffa på mycket tydligt. Dessutom är det massor av intressanta högar och drivor överallt som samtliga måste kissas på. Han har fullt upp liksom. Snögubbar är lite smått läskiga men desarmeras lätt genom att kissas på.

nyfiken hund
Lyckad desarmering av snögubbekvarlevor, efter lite ålande fram och tillbaka innan han tog mod till sig

nyfiken hund Den där helgen var vi bl.a. ute och hoppade och sprang och kastade snöbollar, snöbollar är kul. Det hade ploppat upp snögubbar som svampar och han hade fullt sjå med att hålla koll på alla. Och jag hade fullt sjå med att avleda honom för att barnet bredvid snögubben inte skulle bli ledsen över att få en gul snögubbe samt inte få en förbannad förälder efter mig. Det var väl överlevnadsinstinkten som kickade in där. Ja, jisses.

nyfiken hund

Vi var även ute på en långpromenad med våra vänner Martina och Boubou. Promenaden avslutades vid den berömda ”korvan” på Mariaplan, veggieburgare och Pucko till de vuxna och var sin korv till barnen. Haha. Fint var det i alla fall. :)

nyfiken hund

nyfiken hund

Nu har vi lite snö igen och jag är ganska nöjd. Ganska nöjd för att det är för lite och inte ens i närheten av ett snökaos, tror inte ens att en enda spårvagn har stannat. Men det är i alla fall kallt och jag tar det jag får och gör det bästa av det.

//Jessica & Benji