hundblogg
facebook
En blogg om hundliv.
Instagram
Senaste

Regnig dag i Slottsskogen

hundtäcke
Tre år tog det. Tre år av fyra tassar som var som fastgjutna i underlaget i dörröppningen när det regnade för mycket ute. Tre år av olyckliga och förebrående blickar när regntäcket togs fram. Förra veckan var det tidernas regnoväder (vi är välsignade med dem i Göteborg; höst, vinter, sommar och vår) och då var all ovilja och tvekan som bortblåst. Inte bara ut, stryka längs husväggen, gå på toaletten, vända hem. Vi var ute i regnkläder i närmare två timmar och han var den nöjdaste hunden på jorden. Rusade omkring som en tok med tungan fladdrandes i mungipan och med ett stort glädjeflin i ansiktet. Precis som vanligt liksom. Rundade av med ett Nu är jag nyduschad och har överlevt-glädjerus i lägenheten väl hemkommen. Givetvis tänkte jag att han till slut hade vant sig, eller i alla fall accepterat faktum.

rosa hundtäcke
Ett tidigare regntäcke som gästspelade ett kort tag då han växte ur det fort.

Jojo. Det fick jag gå omkring och inbilla mig i drygt en vecka innan det var dags för regntäcket igen. Då var reaktionen värre än någonsin. Gick iväg med svansen mellan benen, kom motvilligt tillbaka och sjönk ihop i en pöl med hakan i golvet framför mina fötter.
Vi har provat lite olika varianter av regntäcken och jag har alltid varit noga med att de ska sitta bra, inte skava, de ska inte prassla och han ska kunna röra sig obehindrat. Nuvarande täcke uppfyller samtliga krav och släpper inte igenom en droppe väta, DESSUTOM är han löjligt snygg i det. :P Aja, i vilket fall som helst så spelar inte något någon roll när det kommer till att bära hundkläder.

blått hundtäcke

Det hände förresten en lite…rolig…grej på vår blöta långpromenad. Vi gick en vända inne i Slottsskogen (en djurpark/park i Göteborg, för de som inte vet). Sin vana trogen hoppade Benji upp för att gå på en liten mur som vi passerade, jag hann inte reagera förrän det var för sent. Muren var dock belagd med brädor, nu regnblöta, och jättehal så Benji bara fortsatte ner på andra sidan. Ner på en strandkant i ett djurhägn (en fågeldamm med dovhjort m.m. på andra sidan dammen). Oops. Matte fick ett litet stresspåslag innan Benji kom över på rätt sida igen, tackade för det dåliga vädret som gjorde att inte så många andra dårar var ute och promenerade och hoppades på att en djurvårdare inte skulle dyka upp på en liten stund. Muren var högre på andra sidan, en dryg meter, så det tog en liten stund innan vi med gemensamma ansträngningar fick över honom.
Jag vill vara tydlig med att ingen kom till skada: fåglarna i Slottis är stresståliga, Benji blev mest bara förvånad och mattes puls gick relativt snart ner.

Livet är ju härligt på så sätt att man lär sig nya saker hela tiden. De senaste lärdomarna är: det finns visst dåligt väder och även dåliga kläder, och hundar är inte gjorda för att bära kläder hur snygga (och praktiska) de än är.

//Jessica & Benji