hundblogg
facebook
En blogg om hundliv.
Instagram
Senaste

Jourhem åt Tina

jourhem för hundar

Mm, så här kan det se ut när man är jourhem åt en hund. Ingen vacker syn. ;) För cirka ett år sedan fick jag och Benji lite plötsligt möjlighet att vara jourhem åt en annan liten hund via HundarUtanHem, skulle det funka bra dem emellan så kunde vi adoptera hunden fick vi veta. Jag har ju en plan om att skaffa en hund till, vilket HuH vet, då jag tycker det är fint att de har lite hundsällskap och för att jag alltid velat ha mer än en hund. Jag hade dock tänkt vänta lite då Benji fortfarande kräver ganska mycket och jag måste räcka till åt båda så att alla i hushållet mår bra. Fanns det inga praktiska saker att ta hänsyn till eller ekonomi så hade jag haft hur många hundar som helst. Läskigt men så är det när man är så hundgalen och djurkär att folk tycker man är lite småknäpp. :P

Hunden tina

Hunden ifråga som vi med glädje öppnade vårt hem för hette Tina och var också en terrierblandning, betydligt mindre dock och ungefär ett år yngre. Hon kom också från Irland och hade varit i Sverige i en månad i annat jourhem/blivande hem. Tyvärr trivdes hon inte med de två katter som redan bodde där, därav flytten till oss. Senare skulle det visa sig att hon inte var så nöjd hos oss heller, hon var inte så intresserad av att dela hem eller matte med en annan hund.

Mätt hund efter god hundmat

Det är ju stressigt för en hund (för vem som helst, tänker jag) att byta hem bara sådär och hon var rejält stressad när hon kom hit. Sen kom hon även från en tuff tillvaro i Irland så hon behövde verkligen få landa lite. Jag var jättelycklig över möjligheten att kanske snart ha en hund till i mitt liv och Benji var själaglad. Benji ville leka, mysa och ligga nära men fick kalla handen. Till slut kunde de leka på Tinas initiativ då Benji låg stilla på rygg och viftade febrilt på svansen. Benji var även snäll nog att alltid låta henne ligga närmast matte, raringen. Vid ett antal tillfällen fick han också tjänstgöra som huvudkudde åt Tina. Det var lite risky business dock då hon kunde vakna till som av en flashback i PTSD-stil och attackera, lilla hjärtat. Lite närhet och interagerande var ok endast i korta stunder.

sovande hundar Kompishund Kompishund Kompishund Kompishund
3-sekunders paus under lek :)

Bra hundfoder

Hon var mager när hon kom hit men aptiten var det inget fel på så det var inga problem att göda upp henne. Det var fullkomlig panik vid måltiderna; hon dök ner i skålen så hundmaten spreds ut över golvet vilket bara resulterade i ännu mer panik. Till slut kunde hon faktiskt sitta ner i typ en sekund och ge ögonkontakt och vänta på varsågod. Hon var väldigt fin i kontakten med människor; mycket tillgiven och uppmärksam och gav ofta ögonkontakt, lyhörd och lättlärd, ville vara nära och verkade ha stort förtroende för en. Jättefin. :)

Kompishund Kompishund

I början ville hon inte gå på promenaderna men efter att hon fick mjuk sele istället för halsband och ett nytt vintertäcke så hittade vi på-knappen. Då ville hon bara springa på promenaderna, haha. Hon skällde både på hundar och människor på promenaderna men det gick att träna bort fort det också.

Kompishund
Inte så nöjd med sin nya sele här

Kompishund
Powerwalk med två, perfa

Kompishund

Hon gjorde otroliga framsteg och fler än de jag nämnt på kort tid, inget fel på hunden liksom, men relationen mellan Benji och Tina gjorde inga framsteg överhuvudtaget. Hon kunde initiera lek men fick snart nog av interagerande och satte sig och stress-kissade eller gjorde utfall. I slutet på den enda månad hon var här höll sig Benji helt i bakgrunden och lät henne bestämma alla villkor och nästan ha ensamrätt på mig. Ingen bra tillvaro för någon av oss. Nu hade Tina turen att ett par utan barn fastnade för henne så hon fick flytta till dem, och efter de rapporter jag fick i början så minskade stressen betydligt ganska omgående. Saknar henne fortfarande ibland dock men är säker på att det var det bästa för alla inblandade och att hon har det klart bäst som ensamhund, kanske kan hon få sällskap av en annan hund i framtiden när hon är trygg. Och Benji var utslagen i flera timmar efter att hon hade åkt. :)

Kompishund Kompishund Kompishund

//Jessica & Benji