hundblogg

Hund träningen i vardagen kräver energi

facebook
En blogg om hundliv.
Instagram
Senaste

Vardag med Benji

hundvardag Jag och Benji har anammat den mer opretentiösa stilen att framleva våra dagar. Vi försöker ha kul och varierad aktivitet varje dag och går någon kurs bara ibland, utställning – blah (men så är han blandras också). Motion, hjärnjympa, bus och gos kan man säga är de fyra gyllene hörnstenarna i vårt liv och som varje dag skall innehålla. Jag tror att de ”vanliga” koppelpromenaderna är lätträknade hittills, om inte på en hand så på två. De flesta promenader är en kombo av galen parkour och lydnadsträning/agility i olika hastigheter. Mina grannar tycker att jag är snabb som vinden där jag far fram; Benji är väl som ett streck då, gissar jag.

Benji är många saker men en är ett svart hål av energi. Han älskar att springa och att hoppa. Och då menar jag ääälskar.

terrier i skogen

Han ges möjlighet att springa av sig lös i alla fall en gång om dagen, utöver allt annat (borstning av päls och tänder, tricksträning, m.m.). Matte har väl lite överlevnadsinstinkt, hon vill inte ha ett uppfordrande skällmongo bredvid sig i soffan kl 21 på kvällen.

På tal om att hoppa. När han var några månader gammal så gjorde han en grej – hoppade jämfota från stillastående upp på köksbordet. Inte på långa vägar en önskvärd placering av lilla havregrynet men trots det svällde mitt hjärta av stolthet – min spänstiga, duktiga, underbara hund! :) Haha.
Han är himla bra på att ha det gött också. De undersköna ställningarna att sova i verkar ändlösa, som antalet stjärnor på himlen i princip. Ovan är bara en av ett otal.
Tills vidare!

//Jessica & Benji