hundblogg
facebook
En blogg om hundliv.
Instagram
Senaste

Att ha hund är för mig en livsstil

hund i sängen
benji närbild Jodå. Lilla havregrynet Benji sover allt i sängen. Så blev det och i ärlighetens namn är det faktiskt rätt mysigt, även om jag haft mina dubier. Min förra hund sov t.ex. inte i sängen.
Benji har en filt han ligger på bredvid mig. Ganska ofta men mest ibland. Han vill gärna ligga nära och under täcket och då kommer han och krafsar med tassen uppe vid min hals för att jag ska lyfta på täcket. Ibland använder han en alternativ teknik - sitter och stirrar mig vaken, vilken fungerar förvånansvärt väl.

Han gör dem mest underbara knorrande ljud när han lägger sig till rätta näranära eller när man när som helst får ett random gosryck och kliar/klappar/kramar honom. Det blir ju gärna lite varmt under täcket så då kravlar han sig ut. Som en strandad val. Och efter en stund är han där och krafsar igen. Det kan bli många vändor under en natt men numera lyfter jag på täcket utan att vakna i bästa småbarnsförälderstil. Vaknar inte ens när han skjuter ifrån med benen mot min kropp för att komma ut (ego-dog). Inte helt optimalt men jag köper det. Man blir ju bara så lycklig när man vaknar på morgonen och det första man ser är en hund som snusar gott och tryggt med huvudet på ens bröst. <3

hund täcke hund i sängen
Jag tror att jag har fått höra det i alla fall en gång (typ hundra), att min hund är lite (eller ganska mycket) bortklemad vad gäller närhet. Närhet till matte 24/7. Mjo, jag har väl lite svårt att protestera där även om jag känner att jag gör det jag gör av en anledning och medvetet. Min hund är en likvärdig medlem av familjen och han ska känna "vi"-känslan.
Jag tror fast på att bygga på relationen till sin hund under alla år man har tillsammans och att binda den till sig själv. Jag tror också fast på att om man ger hunden det den behöver så får man också den hund man vill ha. Det man investerar i sin hund i form av tid och engagemang får man tillbaka tiotusenfalt.
Att ha hund är för mig en livsstil, inget man skaffar sig för att fylla en norm.
Jag har också fått höra, ungefär lika många gånger som det förra, att min hund är väldigt social och charmig, lyhörd och väluppfostrad. Så jag väljer att fokusera på det. :-)
Min hund följer med mig överallt där han är välkommen och vi fokuserar på aktiviteter där han kan vara delaktig. Vi två är helt enkelt en paket-deal. :-)

jessica och benji

//Crazy dog woman & Benji