hundblogg

Hundliv på hösten

facebook
En blogg om hundliv.
Instagram
Senaste

Underbara hund och underbara höst!

hund och höstlöv
Underbara hund och underbara höst! Jag är väl lite av en sån som tycker att varje årstid har sin charm och man kan hitta på olika saker för varje. På sommaren t.ex. badar vi ju, hösten – hoppar i lövhögar, vintern – kastar/äter snöbollar, slickar på gul snö och kissar högst upp i snöhögen (vem som står för vad får ni lista ut själva). På våren…går vi väl mest omkring och drar in alla återuppväckta dofter i näsan, tittar på och njuter av den begynnande grönskan och äter gräsprimörer. Benji brukar försöka få till ett tidigt premiärdopp i mars någonstans, helt på eget bevåg dock och mot mattes inrådan.


En av ofantligt många fördelar med att ha en terrier :), är att de i princip tycker allt är skoj; bara det händer något och de får vara med. De hänger mer än gärna med på det mesta och är snabblärda. Benji älskar bl.a. lydnad, agility, tricks. Han tycker om att åka bil, åka båt, åka spårvagn, cykla, powerwalka eller springa med matte, m.m. You name it, he’s on it.
Vi började med tricksträning i år och han har lärt sig en massa “viktigt” såsom tigga, vinka, high five, puss, rulla runt, gå på bakbenen, gå mellan benen och gå runt, gå slalom mellan benen och under när man går, bl.a.! Och han älskar det, kanske t.o.m. lite mer än att träna agility.

hund bär paraply
Sedan han var liten sötnos, har han burit hem pinnar och grenar nog för en årlig majbrasa. Jag har uppmuntrat detta och lagt in kommando, han bär med glädje mitt paraply på promenaden eller min Metro eller en ny leksak hem från affären.

hund bär tidning
Då tycker man att det skulle vara piece of cake att lära honom att apportera lite snyggt (ja, enl the textbook) men icke. Helt galet. ? Aja, bara att ta nya tag och skam den som ger sig. Man är väl inte terriermatte för andra gången av en slump, antar jag. :)

//Jessica & Benji