hundblogg
facebook
En blogg om hundliv.
Instagram
Senaste

HundarUtanHem

När jag skriver detta är det ”äntligen fredag”s-känsla. Händer inte så ofta som skiftarbetare så man får ju passa på. :) Som jag tidigare nämnt är Benji adopterad från Irland via en svensk och ideell förening som heter HundarUtanHem. För mig personligen så finns det inget annat sätt att skaffa hund än att adoptera en ”herrelös” hund. Ja, jag tycker inte om ”herre” då jag anser att ett djur skall åtnjuta samma respekt som jag som levande varelse och är sin egen herre och har behov som skall tillgodoses. Hen får ta plats och vara överallt i Vårt hem. Det finns i stort sett ett obegränsat antal hundar världen över som behöver ett hem med kärlek och omtanke, och jag tycker att det är lite galet faktiskt att beställa t.ex. ”en tik från nästa kull”. Jag letar helst bland föreningar som förmedlar hundar för att finna någon som jag skulle kunna ge ett fint liv hos mig. Jag skaffade Benji tillsammans med min dåvarande sambo och det var mitt enda krav - adoptera. Mja, ett krav till var nog att det skulle vara en terrier av något slag. :P Min förra hund var jack russell till 50% och det fanns en tid då jag gav det påbrået all skuld för alla olater men när jag sen letade ny hund slash kärlek så insåg jag att det var dessa egenskaper jag älskade honom lite extra (if possible) för och egenskaper jag vill att en hund ska ha. Terriers <3, you people…

Hundar utan hem

HundarUtanHem är som sagt en ideell förening som omplacerar svenska hundar och räddar avlivningshotade hundar från Irland. Vi har det ganska bra med djurskyddet i Sverige (även om det finns mycket mer att göra) men i Irland har hundarna det betydligt sämre. Som på många andra platser runtom i världen, man får en halv panikångestattack bara av att tänka på det (jag får en hel). Läs gärna mer på deras hemsida och titta på de fina hundarna som finns att adoptera eller vad man kan göra i form av tid, pengar och energi om man vill hjälpa men inte kan adoptera. En fantastisk förening enligt mig och som jag har att tacka (kan aldrig tacka nog) för min underbara Benji. Nu är det nästan exakt 3 år sedan vi hämtade Benji, lite drygt dock. (Idag har jag honom själv.) Han kom till Sverige, Södertälje, som valp tillsammans med några av sina syskon. Vi hämtade honom tidigt en vintermorgon i jourhemmet som hade hyst honom och hans syskon, då var det bara Benji och hans bror Beckham kvar. De var morgonpigga och sprang runt och busade, vi fick veta att de hade tuggat sönder julgransbelysningen :), och Benji var inte särskilt intresserad av oss. Han var såklart det sötaste jag hade sett i hela mitt liv och jag blev förälskad på stört. Det är ju en bit från Södertälje till Göteborg men det gick hur bra som helst och Benji sov i knäet i stort sett hela vägen hem. Han var lite drygt 15 veckor när vi kunde hämta honom så han var ju ganska stor ändå. :) Happy day, i alla fall, och varenda en därefter. :)

nykommen valp
Benji, lillskit, i husses famn


Så här låg han och sov större delen av vägen hem i husbilen <3

hund äter morot
Tugga morot var en favorit första halvåret

hundkorg
Korgen han hade då var lite stor i början :)

hundbädd Här var han lite större men inte så jättemycket. :) Notera att han knappt har några fläckar än, vi trodde det var smuts när fläckarna började komma. :)

Seriöst, hundvalpar, what’s not to love?? :)

Hoppas alla haft en fin helg och får en finfin start på veckan!

//Jessica & Benji