hundblogg
facebook
En blogg om hundliv.
Instagram
Senaste

Gott nytt år!

Ja, god jul var det ja… Jag fick en Förkylning (med stort F jajemen) i julklapp som var som mest magnifik i sitt utförande på självaste julafton (och någon dag till…). Inte riktigt min idé om en god jul men det kunde varit värre. Typ ebola. Benji märkte nog ingen större skillnad; matte var inom räckhåll, han fick paket (”mormor” kunde inte hålla sig) och ingen julmat i matskålen (ok, han fick en köttbulle…). Allt var som vanligt, matte var bara lite extra horisontal och gosig. Det var en aktiveringsleksak i paketet fån mormor så den var vi såklart tvungna att inviga men annars var det lugnt. Ok, JAG VILLE ha det lugnt men det ville inte Benji, vi fick kompromissa lite. Suck och snörvel.

leksak till hund
Årets julklapp 2014


Tillfälligt lugn, ligger på en massakrerad gosekanin.!


Beheaded toy, pre strimling.

present till hundar
Återanvänder julklappspappret som godisgömma

Nu är det ganska snart nytt år. Det märker man rätt bra i en storstad som Göteborg (mhm, jag kallar Göteborg för storstad. Allt är relativt, för de som har invändningar.), även om man inte har koll på vilket datum det är eller vem man är. Av någon anledning börjas det smällas i god tid innan nyår och fortsätter en god tid in på det nya året. Sen är det påsk och då ska man också smälla. Ska man ha en positiv approach till det hela (och inte tänka på alla djur, husdjur som vilda, som blir sönderstressade och nedskräpningen :( ) kan man tänka att det är bra att det bjuds många tillfällen att träna sin hund på dessa höga och skrämmande ljud. Bara att ladda med godis och klicker i fickan och vara beredd, det bästa är väl ändå att anpassa sig till omständigheterna och anamma en alltid redo-attityd.


I våra kvarter är de förtjusta i tunnelkonst. Med ytterligare lite fantasi kan det kännas lite vintrigt, juligt och nyårigt. :P

Nu har vi kommit en god bit på väg med skotträdsla, inomhus blir han inte rädd och ute blir han bara rädd ibland och då vill han gå hem. Efter lite stöttning och uppmuntran går det över och vi kan fortsätta den tänkta promenaden. Tror att vi också har haft lite hjälp av två av våra favoritskogspromenader där det på båda ställen finns en skjutbana i närheten och det pangar lite ibland året runt. Skönt att man har haft honom sen han var valp också så man kunde börja träna med en gång. Min förra hund var närmare 1,5 år när han kom till mig och hade bott hos en familj utanför stan så det var lite andra förutsättningar. I ärlighetens namn vet jag faktiskt inte om de hade tränat honom på något överhuvudtaget så det var mycket att ta tag i. Utgångspunkten när vi började träna var att han inte vill gå ut alls om det smällde ute, han gick dock inte och gömde sig eller så. Lugnt och fint inne och lite maskerande musik på stereon så var det bra. Kom vi väl ut så strök han längs husväggarna och ville inte kissa. Det tog några år men till slut så var rädslan faktiskt helt borta, t.o.m. så blev han uppspelt på nyår och ville t.ex. följa med ut på balkongen och kolla in fyrverkerierna. Fina Figo <3.

utklädd hund
Ja men förlåt. :-/ Figo fick ärva en renkostym och vi provade faktiskt bara dräkten denna enda gång, Figo tyckte INTE om den

Vi önskar alla djur och människor ett gott slut 2014 och ett fantastiskt 2015!

//Jessica & Benji