hundblogg
facebook
En blogg om hundliv.
Instagram
Senaste

En liten funderare

Jo. Jag funderar en hel del. På en himla massa saker. Ofta på en himla massa olika saker samtidigt, ibland händer det dock att jag fokuserar. Inte helt sällan uteblir en slutsats då jag inte riktigt får ordning på saker och ting. Jag har funderat en hel del kring varför så många hundägare inte plockar upp efter sin hund. Jag tycker att jag har ganska stor insikt i ämnet då jag också är hundägare men jag förstår ändå inte. Jag har också noterat att det ofta är de största lämningarna som ligger kvar. Kan storleken ha med saken att göra? Jag tänker att om att plocka upp efter sin hund är det jobbigaste med att ha hund, hur löser man resten då? För det finns en himla massa obekväma grejer med att ha hund. För att nämna ett par; förhudsinflammation och analsäcksinflammation. Bara namnen får en att känna sig lite obekväm va?


Ja, usch!


Här kan man va’. En blåsig dag nere vid Röda sten.Jo! Sen undrar jag var alla papperskorgar tar vägen?? Jag har under drygt 10 år observerat att de blir färre. Tro mig, jag vet, man glömmer inte att man har en använd påse knuten runt tummen i flera kilometer. Jag tycker att det i princip är så nära en empirisk studie man kan komma. Så det så. Döm av min förvåning när jag läser att nedskräpningen i Göteborg ökat. Ja, hur hänger det ihop tro?

"Det som göms i snö, kommer fram i tö." Ett välbekant talesätt? Nä, inte för en del och en någorlunda ansenlig mängd hundägare. Uppenbarligen. Också en märklig grej som får mig att fundera. Som vanligt är slutsatsen ingen, jag förstår inte. På våren blir lämningarna goa bakteriehärdar som kan göra din hund sjuk. När det finns påsar i alla de färger, miljövänliga och icke miljövänliga och med och utan parfym. De är billigare än att gå till veterinären och vem vill se sin hund sjuk?


Här kan man va’. Letar hundgodis i Svaleboskogen.En annan sak jag funderar på är om Göteborgs kommun eventuellt har mängdrabatt på "Rastning förbjuden"-skyltar. Det finns väldigt många sådana skyltar av alla de sorter, iallafall i mitt område. Rent teoretiskt skulle jag behöva bära ut min hund ett par hundra meter ifrån vår lägenhet innan det är godkänt att slå en tinkel. Nu gör jag inte det men jag kanske borde - en av mitt hyresbolags anställda har ifrågasatt varför man har hund i stan överhuvudtaget. Dock i samband med en liten tinkel på hens planterade perenner, så hen kanske inte var helt objektiv och kanske talade i affekt. Till mitt försvar så var perennerna för övrigt under jord så de syntes inte. Nu har hen adopterat en hund själv så kanske har hen ändrat lite uppfattning.

Ja, den här sista tycker jag är helt ok i alla fall. :)


Hundar är på det stora hela inte välkomna på särskilt många ställen och jag inbillar mig att Göteborg är en särskilt hundovänlig stad. Nu kan jag bara jämföra med Malmö och Stockholm men jag tycker att båda städerna är lite trevligare mot hundar över lag.


Här kan man inte va’ (lekplats) men där är vi ändå. När det är folktomt dock. Respect.

Nu tycker jag dock att det dykt upp lite fler fik och barer som tillåter hundar vilket är himla trevligt. Än har jag inte haft med mig hunden till något ställe, annat än uteservering/fik, men det beror lite på hunden och hundens förmåga att vara passiv en lite längre stund än 30 sekunder. Han har börjat skärpa till sig rejält på den fronten så snart kanske.


Å här kan man va’. Här är vi på uteservering tillsammans med morbror Sune. Benji skötte sig exemplariskt. <3

Eftersom man inte är van vid att man får ta med sig hunden, tänker man att det lätt borde kunna gå över styr med ett gäng hundar i en bar. Å andra sidan tror jag att det går över styr om man låter ett gäng 3-åringar gå loss i en bar utan översyn också så håller man bara koll på sin hund som man gör på sina barn, så borde det ju gå bra. Vid närmare eftertanke går det inte helt sällan faktiskt över styr i en bar med bara vuxna människor så man ska kanske ta sig en funderare innan man tar med sig sin 3-åring eller hund till en bar överhuvudtaget..? Hrm.

En liten sammanfattning:
  • Plocka upp efter din hund. Punkt.
  • Balansera gärna rastningsförbud med fler platser tillåtna för hundar än idag. Till slut ser man ju inte skogen för alla träd, och var ska man ta vägen med sin hund? Det finns närmare 800 000 (registrerade) hundar i Sverige och jag tror inte att de kommer att bli färre inom det närmaste.
  • Med ovanstående i åtanke – kanske kan hundar få lov att följa med in på lite fler ställen istället för att behöva lämnas själva hemma eller i bilen? Alternativt stannar matte och/eller husse hemma också och det tjänar man ju inga pengar på.
  • Kanske ska man inte plantera perenner runt ett träd? Hanhundar tycker om träd av en anledning, oavsett vad som är planterat runt det.
  • Fika framför barhäng vad gäller 3-åringar och hundar. Och vissa vuxna.
//Jessica & Benji