hundblogg
facebook
En blogg om hundliv.
Instagram
Senaste

Hundfoderbyte


Är det bara jag eller ser han inte lite sur ut??

Så var det dags att byta hundfoder igen. Igen och igen, kan inte påstå att vi har för vana att byta ofta. Det var dags att byta, kort och gott, av olika anledningar.
Det finns ju en uppsjö utav hundfoder men till slut hittade jag ett foder som verkar helt ok. Det är bra fördelning av protein och fett, har inget som kan vara dåligt för Benji såsom gluten eller soja, och inga artificiella tillsatser. Vi är lite petiga för Benji har eventuellt en födoämnesallergi men det har blivit bättre med dessa få åren. Enligt veterinären är det inte alls osannolikt att han växer ifrån allergin precis som vi människor kan göra, och det verkar ju faktiskt som att det blir så.
I vilket fall som helst. Jag tycker det är jobbigt att byta foder! När jag började introducera fodret, som vi (ja, vi och vi…) för övrigt hade provsmakat med framgång tidigare, var det stående ovationer. Nybakade kanelbullar och fiskedamm. Entusiasmen dämpades något under följande dagar men det är ju inte så konstigt, tänkte jag, nyhetens behag liksom. När vi väl var framme vid dagen då måltiden endast bestod utav det nya fodret var det tydligt vad Benji tyckte – jag hade totalt misslyckats med mitt jobb som försörjare i den här familjen. Han stirrade en stund på maten, sen kom han och lade sig bredvid mig i soffan med hakan i underlaget och uppgiven blick. Och så grät han. Jodå. Grät. Kalla mig klen men jag kände mig lite lätt misslyckad som matte där och då.

Färskfoder

Kanske kan det dåliga samvetet ha spelat in när jag ett par dagar senare köpte ett par små bitar oxsvans till Benji hos den lokala kötthandlaren där jag inte har varit på år… (Ja, precis som man inte ska göra.) Här får man bara efterrätt om man äter upp maten så han fick den efter att han uttråkat petat i sig huvudrätten. Då fick jag ganska många pluspoäng, nästan uppe på noll, woho. :)
Jag och en bekant nämnde häromdagen våra hundar och ordet master manipulator i samma mening, tror vi är något på spåren där. Vi får ge det här bytet lite mer tid så ska det nog bli bra.
I vilket fall som helst så är det synd om Benji för han får ingen mat, så vi inte tappar fokus här.


Här ser han rätt sugen ut. Vad han inte vet, är att det är sojakorv i brödet.

Som valp så fyndade han och trollade bort, på 1 ms (så fort gick det), en liten portion ris och röd currykyckling vid ett tillfälle. Oavsett glutenallergi eller annat tjafs så är det inget att rekommendera för en hundmage och framför allt inte för en känslig valpmage, not your typical hundfoder so to speak. Jag fick betala för min ouppmärksamhet med nr 2 x 2 i vardagsrummet senare den eftermiddagen. Det är väl ungefär den enda gången han har fått i sig något otillbörligt. Eller..eh, jag kan förresten dra mig till minnes ett par incidenter med försvinnande köttbullar också. Men det var ju jul. :) Och minnet är så vagt att jag kanske bara har drömt det. Och det man inte minns, har aldrig hänt, och så vidare.

sallad

Annars är han en ganska hälsomedveten hund med sunda vanor. Han äter bara naturligt godis som t.ex. torkad kycklingfilé eller hemkokta små kycklingbitar. Ett par favoriter är gurka och krispig sallad som isberg eller helst roman. Salladen sköljer han gärna ner med ett glas vin, som synes i bakgrunden, ekologiskt såklart. (För säkerhets skull vill jag vara tydlig med att jag skämtar om vinet så ingen flippar nu. Jag skulle för övrigt aldrig dela med mig av mitt vin heller. Och nu skämtar jag igen, jag delar med mig, bara inte till hunden. Herregud.) ”Någon” (jag vet allt vem du är!) har introducerat honom för ostbågar och de får honom att dregla. Tråkigt för Benji då att vi inte håller på med sån shit här hemma. Ha.

//Jessica & Benji