hundblogg
facebook
En blogg om hundliv.
Instagram
Senaste

Boubou

pudel och terrier

Benji har en ny kompis, Boubou. Ja, eller Vi har och egentligen två då – matte och hund. Boubou är en dvärgpudel som lämpligt nog är lite stor så de är i princip jämstora. De är nääästan jämgamla, skiljer ett drygt år, så det har varit/är lite tjafs killarna emellan men relationen går tacksamt nog framåt. Efter en dryg månad av umgänge i form av promenader, revirmarkering – både inomhus o på en av hundarna (fast det var ett misstag, x 2…), lite lek och några diskussioner kring oenigheter kunde de tänka sig att dela filt i soffan. En liten stund.


Söta ju :)


Äter torkad kycklingfilè, gött.

Man/jag blir lustigt nog lite ”hemmablind” när man lever själv med sin hund. Fast jag är väl medveten om att alla hundar är individer och följaktligen olika precis som oss, så reagerar man på olikheterna när man plötsligt har två hundar. På promenader t.ex. så har Benji alltid bråttom någonstans och verkar hoppas på att varje promenad ska utvecklas till en springpromenad med hastighetsrekord. Boubou trippar fint bredvid mig, eller gärna lite bakom och buffar någon gång då och då med nosen på vaden, och verkar mest bara njuta av promenaden. Jag tyckte att Benji fastnade länge nog med nosen klistrad mot marken, insupandes aromen av någon annan hund men Boubou slår Benji i det avseendet. Benji har stenkoll på sina grejer och Boubou delar med sig. Benji är upptagen med att spela cool och Boubou försöker få till en sneaky sniff av Benjis romp så ofta tillfälle erbjuds. Är hundarna hos mig, håller Boubou en låg profil och är vi hos Boubous matte, håller Benji en låg profil. En sak de har gemensamt är att hundmöten går utan problem, rent utav exemplariskt. :)

hundtäcke till små hundar
Kan det bli en sneaky sniff här kanske?


Det här gjorde Benji på juldagen när matte låg hemma sjuk :)

En fredag innan jul hade vi Boubou här då matte jobbade. Benji hade varit hos dem på natten när jag jobbade så jag tog med dem båda hem på morgonen, smidigt. :) På eftermiddagen när matte kom så tänkte vi att vi äter lite och hänger lite i soffan, typiskt slappt fredagsmys när man är lite mosig i slutet av veckan. Det gick jättebra tills en av hundarna bestämde sig för att ta ett eget initiativ i ett oövervakat ögonblick om 30 sekunder (som vanligt går det så fort att man har svårt att fatta). Boubou kom på att man kan stå i soffan med framtassarna på bordet, och då snabbt och lätt sluka nästan allt (nästan allt för att vi kom på honom…) av efterrätten som bestod av hemmagjord choklad… Suck. Vi räknade snabbt ut att han fått i sig alldeles för mycket kakao så det blev taxi till Blå stjärnan – apomorfin för att kräkas, aktivt kol och dropp över natten. Inte riktigt den perfekta avslutningen på fredagkvällen… Nu gick det som väl är bra och Boubou verkar inte ha fått några men av natten hos veterinären, däremot lärt sig en ny grej då han varit uppe och rekat andra vardagsrumsbord därefter. ;) Jättenöjd hund, mindre nöjd matte och en Jessica som får anstränga sig lite för att hålla i åtanke att andra hundar inte beter sig precis som Benji. :P

//Jessica & Benji