hundblogg
facebook
En blogg om hundliv.
Instagram
Senaste

Vecka 2

Måndag

vilande hund
Sysselsättning som funkar både söndag och måndag

Mmmnä. Vi tycker inte om måndagar. Benji är visserligen lika glad oavsett veckodag, borde kanske ta efter honom. Jag, du. Jag tycker inte om måndagar, vilket i sig är konstigt då jag jobbar skift och lika gärna kan vara ledig på en måndag. Men ändå. Lite tråkig dag bara. Söndag däremot, vilken dag! Absoluta favoritdagen, vilket jag inte riktigt heller kan motivera. Söndagar är förvisso kloklippardag hos oss så kanske är den dagen lite trist en liten stund enligt Benji. Det går väldigt bra men han ser inte helt hundra nöjd ut. Aja, idag är det iallafall måndag och nu är det snart dags att åka till jobbet och lämna Benji hos Boubou över natten på vägen.

Tisdag
Killarna hade skött sig bra, enligt utsago. Vi hann med en liten promenad tillsammans alla fyra, delvis lösa (jag och Martina - Boubou-matte var lösa hela tiden), innan det var dags att åka hem och skeda hunden en stund. Vaknade upp till en Göteborgsvinter - regn och blåst men lyckades ändå styra upp en skön dryg timmes promenad med varierande moment. Avslutade hemma med lite lydnad och tricks och lek. Efter de vanliga rutinerna kom så "mormor" och hämtade Benji.

tandborste hund Tandborstning, en av de dagliga rutinerna

Onsdag
Lurade lite på jobbet efter utfört arbete och fick ett gäng gosedjur till Benji av en omtänksam kollega på morgonen.

hundleksaker
Tack Tanja!

Handlade lite på vägen hem och hämtade upp en hund hos mormor som trodde han blivit deporterad för livstid. Nu var så inte fallet så vi åkte hem och skedade lyckliga i alla våra dagar. Styrde upp diverse grejer hemma resten av em/kvällen med hjälp av min sidekick Bennyboo_thedog som han heter på Instagram. Insta är crazy, nu vet ni.

Torsdag
Torsdag. Är tydligen humpday enligt Insta. Yep. Vi lägger inte större tyngd på det utan går raskt vidare.

Det blev en gos- och mystorsdag med kasslergryta till middag. På kvällen mötte vi upp Boubou med matte för ett litet kvällsrus innan Boubou skulle vara nattgäst hos oss för första gången.

Fredag
Bondade lite med Boubou under natten. Vaknade vid ett tillfälle av två tassar i nacken, då låg Boubou bredvid mig på min huvudkudde. Han vaknar till själv och har tydligen glömt var han är och stelnar till när han ser Benji. ”Vem är du??” Benji stelnar också till men med ett ”nej” och ”nu sover vi igen” så var det potentiella gruffet avstyrt.
På morgonen vaknar jag med Boubou på samma ställe som slickar mig i örat, och med Benji som lillsked under täcket på andra sidan. Rätt fint ändå. :-)
Studsade glada i hågen ut i snön med nya kameran i högsta hugg. Och blir blöta. Bara slask och blask och inget bra fototillfälle. :-(


Boubou tycker om kuddar och Benji tycker om att spana på grannarna

Äntligen fredag, tänker väl alla nu. Känns som ”alla” iallafall även om jag vet att det är fler än jag som jobbar helg. När jag vaknar till liv igen är det måndag. :-P. Benji ska husera hos Boubou och mormor när jag jobbar i helgen så det blir ju bra. Jo, jag har också fått ett gosedjur förresten. Ett ebola-gosedjur… Rara Martina hade med sig en liten present när hon kom för att hämta hundarna ikväll.Vi önskar alla lediga och alla olediga en trevlig och fin helg. :-)

//Jessica & Benji